Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Cukroví kynuté pod vodou
(Bag)
recept číslo: 3142
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

400 g hladké mouky
300 g tuku (Hera nebo máslo)
6 lžic vlažného mléka
20 g droždí
špetka cukru
špetka soli

moučkový cukr na obalení
1 sáček vanilkového cukru
 

Postup

Na vál si dáme prosátou mouku, tuk, rozdrobené droždí a ostatní suroviny.
Vypracujeme těsto, vytvoříme z něj kouli a tu ponoříme do hrnce se studenou vodou. Necháme přes noc v chladnu.

Druhý den kouli vyjmeme, osušíme a vyválíme na pomoučeném vále na sílu asi 3 mm. Vykrajujeme spíše menší tvary. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při teplotě 160 až 180 st. C. Po upečení ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Doba na odležení je 5 dní.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".