Při nákupu vepřové kýty věnujeme pozornost dobrému výběru masa – měl by z něj jít udělat špalíček ve tvaru rolády. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Ostrým nožem propícháme a do otvorů vložíme proužky feferonek. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím povrch masa. Maso obalíme slaninou a převážeme nití. Ze všech stran ho opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme ho asi 100 ml vody, zakryjeme a pečeme v troubě asi 90 minut. Občas podlijeme vypčenou šťávou, během pečení otočíme.
Zatím si očistíme polévkovou zeleninu a pokrájíme ji na kostičky. Po hodině pečení ji přidáme k masu spolu s čerstvými bylinkami a protlakem. Podlijeme bílým vínem a dopečeme.
Upečené maso vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Šťávu ze zeleninou můžeme nahrubo rozmixovat tyčovým mixérem. Na závěr ji můžeme zahustit škrobovou moučkou, kterou rozmícháme v troše vody, přidáme k zelenině a promícháme.
Jako příloha jsou vhodné brambory v různých úpravách.