Na tuto jednoduchou, lehkou a zdravou přípravu ryb můžeme použít mražené rybí filety s kůží - prodávají se pod názvem rybí filety ke grilování. Jejich výhodou je, že jsou perfektně připravené, stačí je nechat pouze rozmrazit. Po rozmražení z nich vysajeme ubrouskem přebytečnou vodu, pokapeme je citrónovou šťávou a necháme pár minut odležet. Mezitím si dáme do hrnečku asi tři lžíce oleje, přidáme mletý pepř (větší špetku) a mletou papriku (rovnou kávovou lžičku). Dobře promícháme a touto směsí potřeme rybí filety po obou stranách. Grilujeme nejdříve po straně s kůží, křehké rybí maso tak lépe vydrží pohromadě. Hotové lehce osolíme. Podáváme se syrovou zeleninou a novými bramborami.
Poznámka: stejným způsobem můžeme samozřejmě připravovat také čerstvé ryby.