Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme a nahrájíme na kostičky. V misce si rozmícháme lžíci škrobové moučky se dvěma lžícemi vody a bílkem a s tím promícháme nakrájené kuřecí maso. Mandle si spaříme horkou vodou a oloupeme. Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na kostičky. Sušené černé houby namočíme na chvíli do vody, poté vodu slijeme a houby pokrájíme na menší kousky. Na pánvi si mírně rozpálíme olej a něm osmahneme maso - samozřejmě občas promícháme. Maso předáme na síto a necháme odkapat tuk, který vrátíme zpět na pánev a pražíme na něm pomalu oloupané mandle. Po chvilce přidáme nakrájený pórek, cibuli a houby. Po krátkém osmahnutí zeleniny přidáme kuřecí prsíčka, podlijeme vývarem, ochutíme vínem, Glutasolem, špetkou zázvoru a solí. Na závěr krátce podusíme. Jako příloha je vhodná rýže a obloha z barevné zeleniny (rajčata, papriky apod.)
Upozornění:
Pro 4 jedlíky je to poněkud málo, doporučuji téměř zdvojnásobit množství výše uvedených surovin.
Poznámka: Původní recept pochází z knihy Čínská kuchyně (autoři Tomaník, Skřivan, Vít). Postup upraven podle vlastní zkušenosti.