Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Plněné perníčky
(vde)
recept číslo: 3598
plneper.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g hladké mouky
10 g kakaa
1 vejce
125 g medu
125 g cukru krupice
50 g másla
špetka soli
1 lžička skořice
1/2 lžičky jedlé sody
1 vejce
marmeláda a povidla na plnění
čokoláda na polévání
 

Postup

Med, cukr a máslo dáme do menšího hrnce a ohříváme nad párou za občasného míchání. Suroviny se rozpustí, mícháním se spojí. Pak odstavíme ze zdroje tepla a necháme trochu zchladnout.

V misce smícháme špetku soli s jedlou sodou, s kakaem a hladkou moukou. Tuto směs minimálně dvakrát prosejeme přes husté síto. Přidáme vajíčko rozšlehané vidličkou a vlahou medovou hmotu. Promícháme, zpracujeme rukama v hladké stejnorodé těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu přes noc odpočinout.

Druhý den těsto ještě jednou zpracujeme rukama, na pomoučeném vále rozválíme na větší plát o tloušťce asi 2 až 4 mm. Vybereme si vykrajovací formičku jednoduchého tvaru (např. srdíčka), vykrajujeme a pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení. V malé misce utřeme asi dvě lžíce povidel se stejným množstvím pikantní marmelády (ostružinové, višňové). Na každé srdíčko doprostřed dáme kupičku marmelády a přikryjeme druhým srdíčkem. Kraje obou srdíček stiskneme (dobře to jde i neostrou stranou vykrajovací formičky).


Pečeme v troubě vyhřáté asi na 170 st. C po dobu asi 10 minut. Důležité je, aby perníčky rychle nevyběhly, jinak nemají po upečení příliš hladký povrch. Po vychladnutí je můžeme polít čokoládovou polevou.


Poznámka: Jsou měkké, velmi chutné.

Inspirace u Sisters bakery.

Názory čtenárů

Druhé vejce je na potření?
tralala dne 16.4.2019 19:56:39
Jsou krásné, určitě chutné a mohou být i velikonoční:-)
tralala dne 16.4.2019 19:23:17
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".