Med, cukr a máslo dáme do menšího hrnce a ohříváme nad párou za občasného míchání. Suroviny se rozpustí, mícháním se spojí. Pak odstavíme ze zdroje tepla a necháme trochu zchladnout.
V misce smícháme špetku soli s jedlou sodou, s kakaem a hladkou moukou. Tuto směs minimálně dvakrát prosejeme přes husté síto. Přidáme vajíčko rozšlehané vidličkou a vlahou medovou hmotu. Promícháme, zpracujeme rukama v hladké stejnorodé těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu přes noc odpočinout.
Druhý den těsto ještě jednou zpracujeme rukama, na pomoučeném vále rozválíme na větší plát o tloušťce asi 2 až 4 mm. Vybereme si vykrajovací formičku jednoduchého tvaru (např. srdíčka), vykrajujeme a pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení. V malé misce utřeme asi dvě lžíce povidel se stejným množstvím pikantní marmelády (ostružinové, višňové). Na každé srdíčko doprostřed dáme kupičku marmelády a přikryjeme druhým srdíčkem. Kraje obou srdíček stiskneme (dobře to jde i neostrou stranou vykrajovací formičky).
Pečeme v troubě vyhřáté asi na 170 st. C po dobu asi 10 minut. Důležité je, aby perníčky rychle nevyběhly, jinak nemají po upečení příliš hladký povrch. Po vychladnutí je můžeme polít čokoládovou polevou.
Poznámka: Jsou měkké, velmi chutné.
Inspirace u Sisters bakery.