Tato úprava masa je rychlá, ale minutku netrvá. Počítejte tak s půlhodinou.
Ostrým nožem nařízneme kůži na povrchu kachních prsou do čtverečků. Nůž nevedeme při řezu kolmo, ale zhruba v úhlu 45 stupňů. Dáme pozor, abychom řezali jen kůži (ne maso). Prohlédneme druhou stranu prsou, pokud tam jsou blanky, tak je odstraníme (maso by se při tepelné úpravě kroutilo). Maso osolíme a opepříme po všech stranách.
Na pánvi (nejlépe steakové) rozpálíme jednu lžíci oleje a maso začneme opékat kůží dolů. Opékáme asi 7 minut, potom otočíme a opékáme dalších 7 minut. Hotové maso předáme do jiné nádoby a vložíme do trouby vyhřáté asi na 150 st. C (ale už vypnuté). Maso tam necháme tzv. dojít dalších 7 minut.
Zatím využijeme výpek z pod masa. Uvolníme ho ode dna, přilijeme trochu červeného vína, přidáme rybízovou zavařeninu a rozmícháme. Společně pouze prohřejeme. Použijeme k masu.
Kachní prsa můžeme servírovat v celku, nebo je pokrájíme na šikmé tenké plátky. Na fotografii jsou kachní prsa podávaná s polníčkem pokapaným směsí olivového oleje a červeného octa.