Na přípravu kokosek si vybereme hlubší nádobu, kterou je možné vložit do horké vody. Nejdříve si z bílků ušleháme tuhý sníh, ke konci pomalu přidáváme krupicový cukr a stále šleháme. Pak vešleháme po částech moučkový cukr.
Nádobu vložíme do horké vodní lázně a stále šleháme, až se sníh prohřeje. Trvá to asi 5 minut. Nádobu z vodní lázně vyjmeme, po částech vsypeme kokos a mouku. Stále šleháme, ke konci už stačí jen zamíchat. Necháme úplně vychladnout.
Těsto naplníme do zdobícího sáčku a děláme na plech vyložený papírem na pečení malé hromádky. Pokud těsto vyjde příliš tuhé, tvoříme na plech hrudky lžičkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 150 stupňů a pomalu sušíme až kokosky zrůžoví. Během pečení troubu zbytečně neotvíráme.
Kokosky můžeme podávat jen tak, nebo je pokapeme čokoládou. Další možností je slepit je krémem s lineckým kolečkem odpovídající velikosti a spodní část namočit v čokoládě.