Všechny suroviny na linecké těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho v chladnu odpočinout. Poté ho vyválíme na sílu asi 5 mm, vykrájíme z něj oválky pro podrážky pantoflí a upečeme při teplotě asi 180 st. C. Necháme vychladnout.
Suroviny na nepečené těsto smícháme a propracujeme. Vzniklou hmotu vtlačujeme do formičky na včelí úly, nejlépe do takové, která se dá otevřít. Vytvořený tvar potom rozkrojíme snadno na poloviny - ty budou tvořit vršek pantoflíčku.
Marcipán rozválíme na vále, který jsme lehce poprášíli moučkovým cukrem, vykrájíme z něj stejný počet oválků jako je podrážek z lineckého těsta a přitiskneme je na sebe. Na vrchní část přimáčkneme polovinu úlku (můžeme i přilepit bílkovou polevou. Pokud je včelí úl čerstvý, není ještě proschlý, jde ho dobře přizpůsobit obvodu podrážky.
Ze zbytků marcipánu můžeme udělat na pantoflíčky malé ozdoby.
Poznámka: Místo pravého marcipánu můžeme použít tzv. falešný marcipán, který si jednoduše vyrobíme doma. Recept najdete také v této kuchařce (Falešný marcipán od Lenky) - na pantoflíčky stačí poloviční množství.