Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pantoflíčky
(vde)
recept číslo: 3318
pantof.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Linecké těsto:
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
140 g másla
2 žloutky
trochu citrónové kůry

Nepečená hmota:
80 g mletých piškotů
75 g moučkového cukru
30 g másla
1 lžíce kakaa
1 lžíce rumu

100 g marcipánu
 

Postup

Všechny suroviny na linecké těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho v chladnu odpočinout. Poté ho vyválíme na sílu asi 5 mm, vykrájíme z něj oválky pro podrážky pantoflí a upečeme při teplotě asi 180 st. C. Necháme vychladnout.

Suroviny na nepečené těsto smícháme a propracujeme. Vzniklou hmotu vtlačujeme do formičky na včelí úly, nejlépe do takové, která se dá otevřít. Vytvořený tvar potom rozkrojíme snadno na poloviny - ty budou tvořit vršek pantoflíčku.

Marcipán rozválíme na vále, který jsme lehce poprášíli moučkovým cukrem, vykrájíme z něj stejný počet oválků jako je podrážek z lineckého těsta a přitiskneme je na sebe. Na vrchní část přimáčkneme polovinu úlku (můžeme i přilepit bílkovou polevou. Pokud je včelí úl čerstvý, není ještě proschlý, jde ho dobře přizpůsobit obvodu podrážky.

Ze zbytků marcipánu můžeme udělat na pantoflíčky malé ozdoby.

Poznámka: Místo pravého marcipánu můžeme použít tzv. falešný marcipán, který si jednoduše vyrobíme doma. Recept najdete také v této kuchařce (Falešný marcipán od Lenky) - na pantoflíčky stačí poloviční množství.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".