Nejdříve dobře smícháme všechny suroviny kromě mouky, pak teprve přidáme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho alespoň 3 hodiny (ale lépe přes noc) odležet v chladnu.
Těsto rozdělíme na tři stejné díly a rozválíme je na velikost plechu. Každý díl potřeme švestkovými povidly a posypeme sekanými ořechy a sekaným sušeným ovocem. Svineme do rolády. Všechny tři rolády dáme na jeden plech, popícháme je a potřeme rozšlehaným vejce. Pečeme při teplotě 180 st. c asi 40 minut. Po vyjmutí z trouby je necháme na plechu vychladnout.
Každou roládu rozpůlíme a uchováme v mikrotenovém sáčku v chladničce. Tento perním lze upéct i měsíc dopředu před vánocemi. Pochází ze Slovenska, podle názvu od Ružomberoka.