Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ružomberský perník
(Bag)
recept číslo: 3313
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
600 g hladké mouky
4 lžíce medu
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g tuku (Hera)
3 vejce
1 lžíce perníkového koření

Na posypání:
švestková povidla
sekané ořechy
rozinky i jiné sušené ovoce
1 vejce
 

Postup

Nejdříve dobře smícháme všechny suroviny kromě mouky, pak teprve přidáme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho alespoň 3 hodiny (ale lépe přes noc) odležet v chladnu.

Těsto rozdělíme na tři stejné díly a rozválíme je na velikost plechu. Každý díl potřeme švestkovými povidly a posypeme sekanými ořechy a sekaným sušeným ovocem. Svineme do rolády. Všechny tři rolády dáme na jeden plech, popícháme je a potřeme rozšlehaným vejce. Pečeme při teplotě 180 st. c asi 40 minut. Po vyjmutí z trouby je necháme na plechu vychladnout.

Každou roládu rozpůlíme a uchováme v mikrotenovém sáčku v chladničce. Tento perním lze upéct i měsíc dopředu před vánocemi. Pochází ze Slovenska, podle názvu od Ružomberoka.


Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".