Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rumovo-oříškové hvězdičky
(vde)
recept číslo: 2743
hvezo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g hladké mouky
50 g nastrouhaných lískových ořechů
80 g tuku
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
citrónová š’táva z ½ citronu

Rumový krém:
80 g tuku
60 g moučkového cukru
125 ml mléka
1 lžíce škrobové moučky
1 žloutek
1 lžíce rumu

Rumová poleva:
90 g moučkového cukru
1 lžíce horké vody
1 lžíce rumu
 

Postup

Hladkou mouku prosijeme, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhané ořechy a promícháme nasucho. Poté přidáme nasekané máslo, vejce a citrónovou šťávu a vypracujeme vláčné, hladké těsto, které necháme v chladnu odpočinout.
Poté z něj vyválíme tenký plát a formičkou vykrajujeme stejný počet větších a menších hvězdiček. Upečeme je v troubě předehřáté na 170 st. C – že jsou upečené poznáme podle toho, že rohy hvězdiček mírně hnědnou. Necháme je vychladnout a zatím si připravíme krém a polevu.
Na polevu si do mléka zamícháme škrobovou moučky a žloutek a to vše pilně mícháme v kastrolku nad vařící se vodou (tj. ve vodní lázni), až vznikne hustý krém. V jiné nádobě utřeme nejdříve máslo s cukrem do pěny a potom postupně přidáváme vychladlý krém a rum. Vše našleháme do hladkého rumového krému, kterým spojujeme menší a větší hvězdičku.
Cukr třeme se lžící horké vody a rumu, až se vytvoří hustá a lesklá poleva. Touto polevou potřeme vrchní malou hvězdičku a můžeme ozdobit třeba kouskem barevného želé.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".