Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Linecké s ořechy a žloutkovou polevou
(vde)
recept číslo: 2376
lizlout.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Linecké sušenky:
220 g másla
120 g moučkového cukru
30 g mletých ořechů
1 vanilkový cukr
4 žloutky
350 g hladké mouky
1 lžíce strouhané citrónové kůry

Máslový krém:
150 g másla
50 g cukru
50 g mletých ořechů
1 lžíce rumu

Žloutková poleva:
160 g moučkového cukru
1 žloutek
3 lžíce teplého mléka

malá tabulka čokolády
 

Postup

Hladkou mouku prosijeme do mísy, přidáme nakrájené máslo, oba druhy cukru, žloutky a citrónovou kůru a zpracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladnu ztuhnout a odležet. Většinou ho nechávám v chladnu do druhého dne.
Těsto rozdělíme zhruba na třetiny a z každé části postupně vyválíme na pomoučeném vále plát o síle asi 1/4 cm. Formičkami vykrajujeme různé tvary, klademe na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté asi na 180 stupňů C pečeme do růžova. Necháme vychladnout.

Příprava krému:
Utřeme změklé máslo, vmícháme cukr, ořechy a rum a ještě chvíli třeme. Krémem spojíme sušenky.

Příprava polevy:
Rozmícháme žloutek s cukrem, postupně přidáváme horké mléko a třeme, až je poleva hladká a hustá. Nanášíme ji na povrch spojených sušenek. Ještě vlhkou polevu posypeme jemně nastrouhanou čokoládou, aby na povrchu dobře držela.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".