Vepřové kotlety opláchneme, osušíme, na okrají na několika místech nakrojíme, lehce naklepeme. Každou kotletu osolíme, poprášíme drceným kmínem a čerstvě mletým pepřem. Obalíme v mouce a osmahneme po obou stranách na rozpáleném oleji či sádle.
Do zapékací misky rozložíme odkapané kysané zelí, na to dáme vrstvu nakrájené cibule a na kolečka pokrájenou klobásu. Posypeme roztlučenými jalovčinkami a případně kolečky feferonky. Navrch poklademe opečené kotlety. Zalijeme vínem, zapékací misku dobře přiklopíme (nebo utěsníme alobalem) a pečeme v troubě až je maso měkké. Trvá to minimálně hodinu.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a sklenicí vychlazeného piva. Je to chutné, pikantně ostré. Fotografie se nepodařila, než se dobily baterie, bylo snědeno. Pro velký úspěch se bude jistě brzy opakovat.