Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Alsaské zelí (s kotletami)
(vde)
recept číslo: 2070
alsasko.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

5 vepřových kotlet
500 g kysaného zelí
150 g paprikové klobásy
100 ml bílého vína
2 cibule
sůl
pepř
mletý kmín
5 jalovčinek
hladká mouka
olej (sádlo)
(1 feferonka)
 

Postup

Vepřové kotlety opláchneme, osušíme, na okrají na několika místech nakrojíme, lehce naklepeme. Každou kotletu osolíme, poprášíme drceným kmínem a čerstvě mletým pepřem. Obalíme v mouce a osmahneme po obou stranách na rozpáleném oleji či sádle.
Do zapékací misky rozložíme odkapané kysané zelí, na to dáme vrstvu nakrájené cibule a na kolečka pokrájenou klobásu. Posypeme roztlučenými jalovčinkami a případně kolečky feferonky. Navrch poklademe opečené kotlety. Zalijeme vínem, zapékací misku dobře přiklopíme (nebo utěsníme alobalem) a pečeme v troubě až je maso měkké. Trvá to minimálně hodinu.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a sklenicí vychlazeného piva. Je to chutné, pikantně ostré. Fotografie se nepodařila, než se dobily baterie, bylo snědeno. Pro velký úspěch se bude jistě brzy opakovat.

Názory čtenárů

Radím dát více zelí, zvláště když připravujete tohle jídlo pro více než 4 osoby. Zelí můžete poklást i na kotlety, alespoň se nevysuší a nasáknou šťávou ze zelí.
Ivča dne 28.11.2010 17:07:23

fesoj dne 11.3.2010 15:46:55
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".