Do odvážené mouky nakrájíme tuk, přidáme cukr, vejce a žloutek a suroviny rukama zpracujeme v tužší těsto. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme odpočinout nejméně 3 hodiny v chladnu (ale klidně i přes noc).
Těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj dva druhy tvarů – menší ve tvaru kvítku a větší jako podklad. Na fotografii vidíte, že lze použít kolečka nebo větší květy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Upečené sušenky necháme vychladnout a zatím si připravíme polevu.
Ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu na vaření a přidáme k ní tuk, moučkový cukr a kakao. Jakmile vznikne hladká hmota, můžeme čokoládou potírat menší sušenky. Na zdobení požijeme kousky nastrouhaného kandovaného ananasu (prodávají se v různých barvách) nebo cokoliv jiného (nasekané ořechy, pistácii apod.). Poté malou a velkou sušenku slepíme rybízovou zavařeninou.
Poznámka:
Tedy vlastně nic nového, jen další cukroví z lineckého těsta s osvědčenou kombinací čokolády a zavařeniny.