Čokoláda je určena na polevy na nejrůznější řezy (uvedené množství stačí na polití řezů na velkém plechu), ale i na vánoční cukroví (množství polevy nutno přizpůsobit potřebě). Jde o poměrně tvrdou a lesklou čokoládovou polevu. Lze ji ale také nalévat do formiček na cukroví (vypláchnutých studenou vodou).
Čokoládu vaříme nad párou - menší hrnek či kotlík postavíme do většího hrnku s vodou a zahříváme. Na dno kotlíku nakrájíme či nastrouháme na hrubém struhadle ztužený tuk, nasypeme přes síto prosátý moučkový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, kakao, přidáme na kousky rozlámanou čokoládu na vaření. Mícháme vařečkou až do dokonalého rozpuštění všech surovin a spojení v hladkou čokoládovou hmotu. Pokud se zdá čokoláda hustá (záleží na způsobu, jak ji chcete použít), lze přidat dodatečně kousek ztuženého tuku. Ještě teplou čokoládovou hmotou poléváme pečivo.
Poznámka:
Pokud Vám poleva např. při polévání drobného cukroví postupně tuhne, je lepší mít kotlík stále ponořený do teplé vody. Zbylou polevu lze uchovat v ledničce a pro další použití ji opět v teplé vodě rozehřát.