Bílky důkladně našleháme, až vytvoří tuhý sníh (sníh při obrácení nádoby se sněhem dnem vzhůru nevyteče). Do sněhu postupně přidáváme cukr a dále šleháme. Nakonec lehce vmícháme jemně nastrouhané oříšky a taktéž jemně nastrouhanou čokoládu. Plech si vyložíme papírem na pečení a lžičkou ně něj klademe kupičky sněhové hmoty. Do každé pusinky vmáčneme kousek sušeného ovoce (banán, ananas apod.). Plech vložíme do trouby vyhřáté na 152 stupnů, po 10 minutách však teplotu snížíme na 100 stupnů a při nepatrně pootevřené troubě pusinky sušíme. Ještě teplé je sejmeme z papíru a po vychladnutí je ukládáme v suchu.
Důležité: Pečení pusinek chce trpělivost a dodržování všech výše popsaných pravidel. Rozhodně nedělejte najednou pusinky z větší dávky bílků a dobu sušení v troubě nechtějte uspěchat. Správně usušená pusinka není uvnitř ani trochu vlhká.
Varianty: Získáte-li zkušenosti s pečením pusinek, lze dělat i další varinty - např. pusinky pouze ze sněhu a cukru, ale po usušení máčené v čokoládě a sypané oříšky. Pro tuto variantu pusinek je možné použít zdobičku a vytvarovat na plechu i různé tvary nebo hvězdičky. Jinou variantou jsou pusinky s kokosem (oříšky a čokoládu v předpise nahradíte jemně nastrouhaným kokosem).