Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čokoládové pusinky
(vde)
recept číslo: 127
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 bílky
150 g cukru krupice
150 g oříšků
100 g čokolády
100 g sušeného ovoce
(papír na pečení)

 

Postup

Bílky důkladně našleháme, až vytvoří tuhý sníh (sníh při obrácení nádoby se sněhem dnem vzhůru nevyteče). Do sněhu postupně přidáváme cukr a dále šleháme. Nakonec lehce vmícháme jemně nastrouhané oříšky a taktéž jemně nastrouhanou čokoládu. Plech si vyložíme papírem na pečení a lžičkou ně něj klademe kupičky sněhové hmoty. Do každé pusinky vmáčneme kousek sušeného ovoce (banán, ananas apod.). Plech vložíme do trouby vyhřáté na 152 stupnů, po 10 minutách však teplotu snížíme na 100 stupnů a při nepatrně pootevřené troubě pusinky sušíme. Ještě teplé je sejmeme z papíru a po vychladnutí je ukládáme v suchu.

Důležité: Pečení pusinek chce trpělivost a dodržování všech výše popsaných pravidel. Rozhodně nedělejte najednou pusinky z větší dávky bílků a dobu sušení v troubě nechtějte uspěchat. Správně usušená pusinka není uvnitř ani trochu vlhká.

Varianty: Získáte-li zkušenosti s pečením pusinek, lze dělat i další varinty - např. pusinky pouze ze sněhu a cukru, ale po usušení máčené v čokoládě a sypané oříšky. Pro tuto variantu pusinek je možné použít zdobičku a vytvarovat na plechu i různé tvary nebo hvězdičky. Jinou variantou jsou pusinky s kokosem (oříšky a čokoládu v předpise nahradíte jemně nastrouhaným kokosem).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".