Nejdříve si rozpustíme máslo a necháme ho trochu zchladnout. Poté vyšleháme do pěny vejce, moučkový cukr, med a vlahé máslo.  Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme vlahé mléko a připravenou žloutkovou směs. Lehce promícháme a rozetřeme na plech vytřený tukem a vysypaný moukou. Upečeme při teplotě 200 stupňů C. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostky o velikosti hrany asi 2,5 cm. 
Všechny suroviny na polevu kromě rumu rozpustíme za občasného míchání v kastrolku. Jakmile je směs hladká, odstavíme a po chvíli přidáme rum. Na misku si nasypeme kokos a připravíme si plech vyložený papírem na pečení, kam budeme obalené kostky odkládat. Každou kostku namočíme v polevě (dobře to jde, když ji napíchneme na špejli) a obalíme po všech stranách v kokosu. Necháme ztuhnout a teprve potom uložíme v chladnu. Výborné jsou čerstvé, ale vydrží chutné i několik dní. A je jich hodně.
        
      
 
                                 
                                 
                                 
                                
 |
|