Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybízový koláč s tvarohovou náplní
(vde)
recept číslo: 997
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

300 g červeného rybízu
200 g hladké mouky
150 g másla
50 g moučkového cukru
1 žloutek
Tvarohová náplň:
500 g měkkého tvarohu
120 g moučkového cukru
2 vejce
50 g másla
2 lžíce polohrubé mouky (strouhanky)


 

Postup

Z hladké mouky, změklého másla, cukru a žloutku zpracujeme těsto a necháme ho v chladu alespoň hodinu uležet. Zatím si očistíme rybíz od třapin, opláchneme ho a necháme okapat. Připravíme si i tvarohovou náplň. Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky, zbylý cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, tvaroh a sníh už jen lehce vmícháme. Kulatou koláčovou formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou (není nutné, máme-li formu teflonovou). Těsto vyválíme na válu zhruba do velikosti této formy a opatrně (například pomocí utěrky) ho do formy přeneseme. Rukama ho roztáhneme tak, aby bylo nejen na dně formy, ale také na stěnách. Těsto na několika místech vidličkou propíchneme. Potom na něj rovnoměrně rozetřeme tvarohovou hmotu a posypeme ji rybízem. Dáme péci do trouby předehřáté na 180 stupňů a zvolna pečeme. Jakmile koláč na povrchu začíná zlátnout, je hotový. Vyjmeme ho z trouby a po zchladnutí pocukrujeme.
Poznámky:
Je to jemný, ale také poměrně křehký koláč. Při transportu z formy na tác mi vyklouzl na stůl a rozlomil se, takže chybí dokumentární fotografie. Na chuti mu to ale neubralo, ještě vlahý chutná nejlépe.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".