Nejdříve si připravíme nádivku. Mandle dáme do hrnečku, spaříme (tj. zalijeme vařící vodou) a necháme je v ní, dokud nepůjde dobře stahovat slupka. Potom je oloupeme a jemně nasekáme. Máslo rozpustíme. Mírně ztvrdlé housky nakrájíme na drobné kostičky a také šunkový salám takto nakrájíme. Opláchneme a nasekáme i pažitku. Nakrájené housky zalijeme rozpuštěným máslem, přidáme šunkový salám, pažitku, mandle, žloutky, lžíci citrónové šťávy a vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Kuře zevnitř i vně osolíme a nádivkou naplníme břišní dutinu. Tu uzavřeme jehlou, kuře položíme prsíčky dolů na pekáč, který jsme vytřeli kouskem másla a podlijeme trochou vody. Pečeme ho v troubě po dobu asi 45 - 60 minut (záleží na velikosti kuřete). Občas ho kontrolujeme a případně podléváme vodou. Asi po 30 minutách kuře otočíme a necháme dopéct. Pokud se nám všechna nádivka do kuřete nevešla, v tomto okamžiku ji můžeme samostatně přidat do pekáčku. Hotové kuře rozporcujeme, na každý talíř přidáme kousek nádivky. Podáváme s bramborem či bramborovou kaší a hlávkovým salátem nebo kompotem.
Poznámka:
Místo pažitky lze použít i čerstvý kopr, nádivka získá krásně aromatickou vůni. Tedy alespoň pro ty, kteří mají kopr rádi.