Z polohrubé mouky, tuku, cukru, vajec a kypřícího prášku vypracujeme těsto (stačí ho dát do šlehače a ušlehat). Potom ho necháme chvíli odstát. Zatím si plech na pečení vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Je nutné si s tím trochu pohrát, protože těsto je poměrně tuhé a roztírá se poměrně špatně. Potom ušleháme všechny suroviny na náplň a tvarohovou hmotu na těsto nalijeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 180 stupňů) po dobu zhruba 40 - 45 minut. Ke konci pečení si ušleháme zbylé bílky s krupicovým cukrem a tuhý sladký sníh z bílků natřeme na téměř upečený moučník. Povrch můžeme ozdobit tahy vidličkou. Od této chvíle už moučník potřený sněhem v troubě pouze sušíme při mírné teplotě. Vrchní sněhová vrstva by měla být křupavá a neměla by zhnědnout (což se stane při vyšší teplotě).
Poznámky:
Úskalí tohoto moučníku jsou dvě - první je volba vhodného plechu na pečení. Plech by měl být vyšší a ne příliš velký, protože základního těsta je poměrně málo. Druhým úskalím je "sušení" sněhové polevy. I když se Vám to povede, do druhého dne přece jen křupavý sněhový potah částečně od tvarohu provlhne a už to není ono. Tak snad rychle sníst. Budu přemýšlet o tom, zda tuto sněhovou čepičku nenahradit něčím bezpečnějším.