Nemáme-li doma rybáře, který nás zásobuje rybami, je dobré koupit zmraženou polovinu kapra. Ta je již připravená, očištěná, takže ji stačí rozmrazit, opláchnout a osušit, rozdělit na čtyři porce, potřít je po obou stranách solí. Rozinky si namočíme do rumu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi si rozpálíme olej a porce kapra na něm prudce osmahneme po obou stranách. Přeneseme je do pekáčku nebo do zapékací misky, pokapeme je šťávou z citrónu a posypeme je lehce sladkou mletou paprikou. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Nakonec přidáme rozinky a promícháme je se slaninou a cibulí. Tuto směs navršíme rovnoměrně na porce kapra a tuk z pánve přelijeme do pekáčku. Pečeme v troubě asi 20 minut. Ke konci pečení přidáme dva banány nakrájené na kolečka a ještě chvíli společně zapečeme. Servírujeme s několika listy hlávkového salátu jako lehké, dietní a chutné jídlo.