Na těsto ušleháme 6 žloutků a 6 lžic cukru. Jakmile vznikne hustá a napěněná hmota, postupně přidáváme olej, polohrubou mouku, kakao a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme v troubě předehřáté asi na 200 stupňů.
Zatím si připravíme tvarohovou náplň tak, že utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme tvaroh a našleháme do hladké hmoty. Polevu připravujeme ve vodní lázni - smícháme cukr, kakao, Solamyl, přidáme dvě lžíce vody a tuk a vše za stálého míchání rozpustíme. Na zchladlý základ moučníku rovnoměrně rozetřeme tvarohovou náplň a polijeme vlahou čokoládovou polevou. Necháme v chladnu ztuhnout.
Poznámka:
Řezy lze uchovat v chladnu 2-3 dny, po rozležení jsou vláčnější a snad ještě chutnější. Lze použít samozřejmě i kupovanou čokoládovou polevu v prášku (mám vyzkoušenou polevu z Vitany nebo polevy Carla).