Jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme stranou. Z ostatních surovin si připravíme hladké těsto do kterého nakonec zapracujeme nastrouhaná jablka. Plech vytřeme olejem (popř. jiným tukem), vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě na středním stupni. Jakmile se začínají okraje oddělovat od plechu, zkontrolujeme vpichem špejle, zda je korpus upečený. Necháme jej vychladnout a zatím si připravíme polevu. V misce či šlehači nejdříve rozetřeme máslo s cukrem, přidáme cukr, horkou vodu, kakao a rum. Hotovou polevu rozetřeme na vychladlý moučník a ještě vlhkou posypeme rovnoměrně ořechy.
Obměny: lze samozřejmě použít i hotovou čokoládovou polevu - na trhu jich je dostatečný výběr. Je však třeba odhadnout potřebné množství polevy, aby pokryla celý moučník.