Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře na paprice
(vde)
recept číslo: 948
kurepap.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
2 střední cibule
2 lžičky sladké mleté papriky
1,5 lžičky soli
1,5 lžičky drceného pepře
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 kostka masoxu
200 ml smetany ke šlehání
sůl
citronová šťáva


 

Postup

Kuře dobře opláchneme, necháme okapat a rozčtvrtíme nebo rozdělíme i na menší díly (záleží na velikosti kuřete a hladu strávníků). Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku skoro dohněda. Porce kuřete osolíme, posypeme paprikou, drceným pepřem, poprášíme dvěma lžícemi mouky, vložíme na cibuli a restujeme asi 3 minuty. Potom kuře podlijeme horkou vodou, ve které jsme rozmíchali masox, přikryjeme pokličkou a dusíme až je maso měkké. Maso vyjmeme, necháme zchladnout a zhruba vykostíme. Můžeme odstranit i kuřecí kůži, pokud ji nemáme rádi. Do omáčky z pod masa přidáme šlehačku a pokud je omáčka řídká, přidáme lžíci hladké mouky rozmíchanou v troše studené vody na řídkou hladkou kašičku. Necháme povařit asi 12 až 15 minut, občas mícháme. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Omáčku přecedíme na maso a podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámky:
Jako u skoro každé omáčky jde o jídlo trochu pracnější, takže jeho přípravu například k obědu si je třeba dobře zorganizovat. Na druhou stranu jde o jídlo relativně finančně nenáročné (a sytící).

Názory čtenárů

Do této omáčky česnek vůbec nepatří. Češi by narvali česnek i do dortu :-(
Kamarýk dne 14.2.2012 03:26:19
Zrovna na tom pracuju a zdá se,že to bude výborné,Tak doufám,že bude manželovi chutnat.Česnek jsem dala na závěr.
Monika dne 4.7.2008 19:40:07
Já ještě přidávám do omáčky po vyjmutí masa a před přilitím smetany jedno oloupané a na kostičky nakrájené rajče a nechám chvíli rozvařit. Celkově to zvýrazní chuť omáčky.
Lucka dne 12.12.2005
Tak já taky česnek nedávám.
Na másle zpěním cibuli, na ni dám maso, sl. papriku, sůl, bobkový list, podliju, dusím do měkka, oberu maso, dám ho do jiného kastrolu, omáčku zahustím šlehačkou s moukou a podle chuti dochutím.
Jana M. dne 11.8.2005
I když je uveden česnek, nedávala jsem ho tam. Jinak jsem postup dodržela a omáčka byla dobrá. Jinak moje mamka taky dává koření jak uvedla "kerstin"
Jana dne 2.7.2003
Já do kuřete na paprice nedávám česnek, naopak přidávám nové koření, celý pepř, bobk. list, tymián. Dále používám slepičí bujón. Jinak postup stejný.
kerstin dne 26.6.2002
Kdy a kam pridame cesnek? Zezacatku nebo pred dokoncenim. V receptu pak o tom ani zminka...
kiki dne 21.5.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".