Změklé máslo utřeme s cukrem, dvěma lžícemi oleje a třemi žloutky. Třeme poctivě, až se cukr rozpustí a vznikne téměř napěněná hmota. Potom přimícháme strouhané vlašské ořechy (strouhané jsou lepší než mleté, lépe vynikne jejich chuť) a společně promícháme. Do odvážené polohrubé mouky přimícháme prášek do pečiva, přidáme utřenou hmotu a přimícháme vlahé (nikoliv studené) mléko. Nakonec lehce zamícháme sníh ze tří bílků. Vznikne poměrně hustá hmota, kterou naplníme do bábovky, do formy na biskupský chlebíček nebo i do jiné oblíbené formy. Formu je třeba nejdříve vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Vložíme do trouby zahřáté na 180 stupňů a pečeme zhruba 40 minut. Před podáváním stačí pocukrovat povrch, ale můžeme také lehce přizdobit šlehačkou.