Tento recept je dalším důkazem, že z čínského zelí je možné vytvořit saláty nejrůznějších chutí. Základem tohoto salátu je samozřejmě čínské zelí a nakládaný pikantní balkánský sýr. Tato lahvička kupodivu u nás zbyla po oslavách letošního Silvestra. Obsahuje kostičky balkánského sýra obalené v koření, několik černých a zelených oliv - vše ponořené v nálevu z olivového oleje. Takže stačilo čínské zelí nakrájet (tentokrát na větší kostičky, aby byla nějaká změna), přidat naložený balkánský sýr, pokrájené olivy obou barev, na kostičky nakrájenou zelenou papriku a lžíci na proužky nakrájených nakládaných červených paprik. Dále sůl, cukr, citrónovou šťávu a olivový olej stačí z nálevu na sýru. Vše se zamícháme a necháme se v chladnu odležet alespoň půl hodiny. Podáváme jako salát k hlavnímu jídlu, ale také třeba s celozrnným pečivem jako lehkou večeři.