Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Koňakové košíčky
(cas)
recept číslo: 868
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Krokant:
100 g loupaných nasekaných mandlí
100 g hnědého cukru
1 lžíce medu
1 lžíce másla
Lanýžová hmota:
200 g mléčné čokoládové polevy
100 g sladké smetany
25 g másla
5 lžic vaječného koňaku
25 papírových košíčků


 

Postup

Příprava krokantu:
Připravíme si obdélník alobalu potřený olejem, na který budeme roztírat krokant. Mandle opražíme dozlatova na teflonové pánvi a dáme je stranou. Na pánvi rozpustíme cukr, med a máslo (mícháme) a jakmile hmota začne karamelizovat, přidáme do ní odložené mandle. Hmotu rozetřeme rovnoměrně na alobal a necháme vychladnout. Potom z ní formičkou vypícháme kolečka o průměru asi 2,5 cm.
Příprava lanýžové hmoty:
Polevu rozlámeme na malé kousky a asi 35 g z celkového množství odložíme stranou. Polevu, smetanu a máslo necháme za stálého míchání přejít varem a dáme zchladnout. Ztuhlou lanýžovou hmotu našleháme elektrický šlehačem a naplníme jí papírové košíčky. Uprostřed košíčku hmotu trochu promáčkneme a důlek naplníme lžičkou vaječného koňaku. Nahoru posadíme kolečko krokantu jako víčko. Zbytek polevy rozpustíme (například v mikrovlnce) a jednoduchou vlnovkou či smyčkou ozdobíme krokantové kolečko na povrchu košíčku.

Názory čtenárů

Dobrý den, ráda bych kdyby tam bylo u receptů vánočních foto, děkkujííííííí.
Zdena. dne 3.11.2008 19:59:26
dobrý
Želízko dne 27.11.2006
dobrý
Želízko dne 27.11.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".