Vepřovou kýtu opláchneme, osušíme a po délce rozřízneme tak, abychom dostali dva zhruba stejné hranolky masa. Maso osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na rozpáleném oleji ho rychle opečeme po všech stranách, dáme do pekáčku, podlijeme vývarem (asi 1 cm vývaru na dně pekáčku), přikryjeme a necháme péct v troubě. Zatím si očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Osmahneme ji na másle a asi v polovině pečení ji přidáme k masu. Maso při pečení otáčíme a v případě potřeby podléváme vývarem. Pečení trvá asi 1 hodinu - záleží na velikosti a tuhosti masa. Na posledních pět minut pečení odkryjeme pokličku a necháme na mase vytvořit červenou kůrčičku. Krájíme na plátky, obložíme zeleninou a podáváme s rýží.