Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kulajda
(vde)
recept číslo: 819
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g čerstvých hub
1.5 l vody
sůl
půl lžičky kmínu
600 g brambor
2 dl smetany
1 lžíce polohrubé mouky
4 vejce
kopr (čerstvý nebo sterilovaný)
ocet
 

Postup

Houby očistíme a nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Obojí dáme vařit do osolené vody a přidáme kmín. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme smetanu, do které jsme rozmíchali mouku a necháme povařit. Nakonec polévku ochutíme nasekaným koprem a rozklepneme do ní vejce, která za stálého míchání necháme "srazit". Podle chuti můžeme přidat ocet.
Poznámky:
Tato polévka má množství "krajových" variant, takže je možné, že znáte i jiný způsob přípravy. Každopádně lze leccos změnit podle vlastní chuti a možnosti. Například houby lze použít i sušené (povaříme je předem ve vodě nebo v mléce), je možné použít i méně vajec (pokud právě nemilujete vaječné nitky v polévce, stačí i jedno). Pozor při dochucení octem, aby se polévka nesrazila! Přidáváme ho po kapkách a pouze do polévky odstavené ze zdroje tepla.


?

Názory čtenárů

houby dávám sušené,jinak recept skoro stejný a vejce uvařím na tvrdo a dám do kulajdy pokrájené až nakonec.ocet si dávame na talíři každý dle svého
Lenka dne 1.4.2012 17:31:23
V naší rodině děláme kulajdu bez hub a octa a je
to výborný i tak.
Vesvo dne 16.2.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".