Houby očistíme a nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Obojí dáme vařit do osolené vody a přidáme kmín. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme smetanu, do které jsme rozmíchali mouku a necháme povařit. Nakonec polévku ochutíme nasekaným koprem a rozklepneme do ní vejce, která za stálého míchání necháme "srazit". Podle chuti můžeme přidat ocet.
Poznámky:
Tato polévka má množství "krajových" variant, takže je možné, že znáte i jiný způsob přípravy. Každopádně lze leccos změnit podle vlastní chuti a možnosti. Například houby lze použít i sušené (povaříme je předem ve vodě nebo v mléce), je možné použít i méně vajec (pokud právě nemilujete vaječné nitky v polévce, stačí i jedno). Pozor při dochucení octem, aby se polévka nesrazila! Přidáváme ho po kapkách a pouze do polévky odstavené ze zdroje tepla.
?