Mouku smícháme s moučkovým cukrem, přidáme rozsekaný změklý tuk (heru, máslo) a rukama promneme. Potom přidáme žloutky a zpracujeme v těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho v chladnu odpočinout nejméně hodinu. Potom z něj vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát, vykrajujeme kolečka a pečeme je v horké troubě (asi 250 stupňů). Jakmile začnou na okrajích trochu růžovět, jsou hotová. Sejmeme je z plechu, necháme je vychladnout a potom je plníme krémem.
Příprava krému:
Polovinu dávky cukru si vložíme na pánvičku a za stálého míchání připravíme zlatý karamel. Chce to trochu trpělivosti a pokud ji nemáte, lze již dnes koupit karamel hotový. Potom přidáme máslo a necháme ho rozehřát, vmícháme zbylý cukr a žloutek rozmíchaný v mléce. Ztlumíme příkon tepla na minimum a vše mícháme, až se suroviny spojí. Nakonec vmícháme mletá ořechová jádra. Kolečka plníme teplým krémem a poléváme čokoládovou polevou. Povrch posypeme nasekanými oříšky.
Pozor:
Takto připravená linecká kolečka nejsou určena pro ukládání, ale spíše pro rychlou spotřebu!!!
?