Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a velmi lehce (nejlépe přes mikrotenový sáček nebo přes folii) je naklepeme. Osolíme je po obou stranách a trochu i opepříme. Každý rozklepaný kuřecí plátek poklademe dvěma plátky česnekového boku a paličkou lehce přiklepneme plátek uzeného boku ke kuřecímu plátku. Pokud máme pocit, že nebude držet, můžeme si pomoci i párátkem, ale většinou to není třeba. Takto připravené kuřecí řízky obalujeme v trojobalu tj. v hladké mouce, vajíčku rozšlehaném v mléce s trochou soli a ve strouhance. Strouhanku po obou stranách řízku dobře přitiskneme a tím i zpevníme spojení masa a plátků česnekového boku. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci, a to těsně před podáváním. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. Před podáváním položíme na každý řízek plátek z dobře omytého citronu, můžeme dozdobit listy hlávkového salátu
Varianty:
Místo česnekového boku lze samozřejmě použít i anglickou slaninu nebo případně i jinou vhodnou uzeninu.
?