Palačinky u nás patří k natolik oblíbeným jídlům, že je zvládá a občas peče i náš junior. Nejde u nás však pouze o zákusek, ale většinou o večeři. Tomu také odpovídá uvedené množství surovin. Způsob jejich přípravy je všeobecně známý, proto snad jen rychle pro začínající kuchaře a kuchařinky. Všechny uvedené suroviny dáme do šlehače a rozšleháme na hladké těsto. Palačinky pečeme nejlépe na teflonové pánvi - před každou palačinkou ji pouze velmi málo vymastíme pomocí mašlovačky olejem a na rozpálenou pánev nalejeme příslušné množství těsta malou naběračkou. Čím tenčí palačinky, tím jsou u nás oblíbenejší. Po chvíli pečení palačinku obrátíme a upečeme i po druhé straně. Hotové palačinky lze plnit různými náplněmi:
rybízovým či jiným džemem
ušlehaným tvarohem s cukrem a trochou mléka
kombinací rybízového džemu a sladkého tvarohu s ovocem
čokoládovým termixem či smetánkem
dušenými jablky s nasekanými oříšky
sladkým tvarohem posypaným granulovaným kakaem
Po naplnění palačinky srolujeme. Podáváme-li palačinky jako zákusek, lze je ozdobit např, šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo doplnit zmrzlinou a ovocem.