Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na úzké proužky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Kuřecí maso a nastrouhaný zázvor dáme do mísy, okořeníme černým pepřem a zalijeme sojovou omáčkou. Vše dobře promícháme a necháme v chladu asi půl hodiny odležet.
Sušené vyloupané švestky namočíme asi na půl hodiny do studené vody. Pórek a žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Sójové výhonky nejspíše použijeme z konzervy - necháme z nich na sítku odkapat nálev.
Na pánvi rozpálíme olej (nemusí být nutně sojový), maso s kořením na něm prudce opečeme, vyjmeme a dáme stranou na misku. Do pánve přilejeme instantní omáčku a ocet, přidáme pórek, sójové výhonky a žampiony a na mírném ohni dusíme asi 5 minut. Do směsi vložíme opečené maso, okapané sušené švestky, kousky ananasu. Nakonec vmícháme cukr a necháme prohřát asi 3 minuty. Jako příloha je vhodná rýže.
Vzhledem k ceně použitých surovin a k charakteru jídla jde o pokrm pro slavnostnější příležitosti. Jeho výhodou však je, že je prakticky dietní, nepříliš sytý a jako chuťově výrazné koření používá čerstvý zázvor.