Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jemný perník s jablky*
(vde)
recept číslo: 773
pernjab.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vejce
350 g moučkového cukru
450 g hrubé mouky
1 balíček prášku do perníku
200 ml rostlinného oleje
750 g jablek
tuk a mouka na vymazání plechu
 

Postup

Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem. Mouku promícháme s práškem do perníku, přidáme ušlehaná vejce s cukrem, olej a nastrouhaná jablka. Vše dobře promícháme a rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 25 až 30 minut. Po vychladnutí krájíme na řezy, můžeme i pocukrovat, ale není nutné, perník je dost sladký. Je jemný a díky jablkům i dlouho vláčný. Zatím se mu u nás nikdy nepodařilo ztvrdnout, byl sněden vždy o něco dříve.

?

Názory čtenárů

je t neco jedinecneho zkuste to vsichni moc doporucuji.vyborne
vera dne 5.6.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".