Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Houbové pirohy*
(vde)
recept číslo: 768
pirohh.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 balíček listového těsta
200 g hub
100 g cibule
200 g cukety
2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
2 lžíce oleje
1 paprika
sůl
pepř
 

Postup

Houby očistíme (nebo rozmrazíme, používáme-li zmražené) a nakrájíme na kousky. Cibuli si oloupeme a nahrubo nakrájíme. Cuketu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Z papriky odstraníme jaderník a nakrájíme ji na kratší proužky. Na oleji osmahneme cibuli, potom přidáme nakrájené houby, cuketu, papriku a promícháme. Pochvíli přidáme rajčatový protlak, osolíme a opepříme. Celou směs připravujeme asi 10 minut, nejlépe na teflonové pánvi, aby se nám nepřipalovala. Potom si odstavíme a necháme částečně zchladnout. Zatím si na trochu pomoučeném vále rozválíme listové těsto. Mělo by být asi 2 až 3 mm silné. Rozkrájíme ho na 8 čtverců. Na každý z nich navršíme lžící připravenou směs (dbáme na to, aby hmota byla uprostřed a kraje zůstaly suché. Půl čtverce přehneme tak, aby vznikl trojúhelník a okraje dobře přitlačíme. Přeneseme na plech na pečení (nemusí být vymaštěný, protože listové těsto je samo o sobě dost tučné). Připravené pirohy vkládáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a po prvních 8 minut pečení troubu neotevíráme, aby se těsto dobře "lístkovalo". Potom příkon trouby ztlumíme a asi po 10 minutách zkontrolujeme, zda již pirohy nečervenají. Během pečení by se měly "nafouknout" a zčervenat až zhnědnout. Podáváme jako lehkou večeři, nejlepší jsou ještě teplé. Ale pozor, teplota náplně je mnohem vyšší než teplota těsta na povrchu.
Obměny: Náplň můžeme obměňovat podle toho, co máme doma k dispozici. Místo cukety lze použít jinou zeleninu, nemáte-li rádi houby, můžete je nahradit například mletým vařeným nebo pečeným masem apod.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".