Také přemýšlíte, jak použít jen nádherný celer, který se na podzim nabízí na trhu i v regálech velkoobchodů? Tady je jedna možnost…
Celer oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a ve slabě okyselené a osolené vodě ho povaříme asi 6 minut. Poté celer z vody vyjmeme, necháme okapat a vychladnout a plátky celeru osušíme. Obalíme je v hladké mouce, ve vajíčku rozšlehaném s trochou soli a mléka a ve strouhance (tedy klasický trojobal). Celerové řízky smažíme po obou stranách dozlatova - nejlépe to jde samozřejmě ve fritovacím hrnci. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a s tatarskou omáčkou nebo s jakýmkoliv dresinkem.
Poznámka: Ve skutečnosti jsem musela vařit celer trochu déle, asi 10 minut. Záleží na tloušťce plátků.
?