Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Smažený celer
(vde)
recept číslo: 758
smaceler.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g celeru
sůl
trochu octa nebo citrónové šťávy
80 g hladké mouky
2 vejce
100 g strouhané housky na obalení
tuk na smažení
 

Postup

Také přemýšlíte, jak použít jen nádherný celer, který se na podzim nabízí na trhu i v regálech velkoobchodů? Tady je jedna možnost…
Celer oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a ve slabě okyselené a osolené vodě ho povaříme asi 6 minut. Poté celer z vody vyjmeme, necháme okapat a vychladnout a plátky celeru osušíme. Obalíme je v hladké mouce, ve vajíčku rozšlehaném s trochou soli a mléka a ve strouhance (tedy klasický trojobal). Celerové řízky smažíme po obou stranách dozlatova - nejlépe to jde samozřejmě ve fritovacím hrnci. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a s tatarskou omáčkou nebo s jakýmkoliv dresinkem.
Poznámka: Ve skutečnosti jsem musela vařit celer trochu déle, asi 10 minut. Záleží na tloušťce plátků.


?

Názory čtenárů

Mnohem chutnější je celer nevařit, ale obalovat cca 3mm silné syrové plátky. Propeče se dobře.
Jagi dne 4.11.2012 14:46:50
Myslím si, že stačí 8minut povařit pak je celer dost měký já to takhle měl akorát.
KISS dne 4.6.2012 08:51:41
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".