Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Polévka HHK
(vde)
recept číslo: 741
hhkpol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g mletého vepřového masa
200 g mletého hovězího masa
100 g těstovin - nudlí
100 až 200 g hub
1 cibule
1 lžička hořčice
1 slepičí bujón
1 lžíce nastrouhaného křenu
3 lžíce čerstvé pažitky
1-2 lžíce oleje
sůl
pepř
 

Postup

Tajemný zakódovaný název polévky vznikl spojením receptu na tzv. hamburskou polévku (H) s houbami (H) a knedlíčky (K). Nejdříve si připravíme knedlíčky. Jemně mleté vepřové a hovězí maso smícháme s nastrouhaným křenem, hořčicí, nasekanou pa?itkou, solí a pepřem, rukama dobře propracujeme a z masové směsi vytvoříme rukama kuličky o průměru asi 2 cm. Při vytváření kuliček si občas namočíme dlaně - maso se potom na ruce nelepí a kuličky jsou pěkně hladké. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a kuličky na něm po všech stranách na mírném ohni osmahneme. Vyjmeme se z pánve a necháme odsát olej na ubrousku. Dáme si vařit 2 l vody a do ní vhodíme dvě kostky slepičího bujónu, vodu osolíme. Očistíme si houby a cibuli a obojí nakrájíme na kostičky. Na zbylém oleji od smažení masových kuliček zpěníme cibuli a přidáme na něj i houby a lehce je osmahneme. Když se voda na polévku vaří, přidáme do ní masové kuličky, osmahnutou cibuli a houby a asi 10 minut povaříme. Potom přisypeme vlasové nudle, zamícháme, aby se neslepily a povaříme podle návodu na obalu těstovin. Do hotové polévky přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku.
Poznámky:
Na této polévce jsou chuťově zajímavé zejména knedlíčky - můžeme je použít samozřejmě i do jiných polévek. Těstovin se do této polévky dává větší množství než obvykle - polévka by měla být hustá a vydatná.

?

Názory čtenárů

já jsem se k tomuto receptu dostala již před sedmi lety a od té doby je to synova nejoblíbenější polévka, jenom jsem si recept trochu upravila, protože syn nemá rád houby a naopak mu chutná křen, takže jsem uvařila vodu, přidala zeleninu, vložila do zeleninového vývaru neokapané knedlíčky, do kterých jsem přidala trochu křenu navíc a nakonec jsem do hotové polévky přidala domácí nudle nebo strouhání a zelenou petrželku, každý si ji může ochutit podle svého - přidat bujony, magi...., ale já toto koření do domácí stravy nepřidávám, protože pak mi jídlo chutná právě jako z pytlíku, ale je to katždého věc, každý ochutnal tyto knedlíčky - vždy chutnaly, byla to chuť, kterou by nikodo nečekal v mlétém mase.
Milena dne 15.2.2010 dne 15.2.2010 22:07:15
Celkem chutná polévka,ikdyž jsem čekal lepší chutˇ.Ale díky za nápad,zase něco nového!Dobrou chutˇ všem!!!
Petr dne 12.6.2009 00:30:41
jako jasouhlasím s janou je to vážne polévka taková :-(
irenka dne 31.12.2007
ne je to uplně dobrá polévka :-) velmi chutná

hana dne 31.12.2007
hej jako ta polévka je vážně dobrá
dne 31.12.2007
no jo máte ravdu je vážně dobrá
Jana dne 31.12.2007
Až na ty knedlíčky je to jak polévka z pytlíku......kupované nudle a slepičí bujon......:-(((
Jana dne 30.8.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".