Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Restovaná kořeněná játra
(vde)
recept číslo: 738
jatrakor.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

250 g drůbežích jater
1/4 lžičky mletého zázvoru
3/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
1 lžička soli
1/2 lžičky papriky
4 stroužky česneku
1 lžička citrónové šťávy
1 až 2 lžíce tuku
 

Postup

Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme je na kousky velikosti mandle a ochutíme je směsí koření a prolisovaným česnekem. Vše dobře promícháme a necháme asi 15 minut marinovat. Rozpálíme velkou pánev (o průměru asi 30 cm) a rozpustíme v ní tolik tuku, aby jím bylo pokryto dno. Když je tuk dostatečně rozpálen, vložíme do něj kousky jater. Za stálého míchání je opékáme po všech stranách. Nesmíme je opékat déle než 60-70 sekund, játra musí zůstat křupavá a křehká! Podáváme například se zeleninovou oblohou a chlebem, s rýží či těstovinami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".