Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Houbové variace*
(vde)
recept číslo: 736
hvaria.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

200 - 300 g vepřového masa
500 g čerstvých nebo mražených hub
2 rajčata
2 papriky
2 lžíce kečupu
1 pórek
1 cibule
3 lžíce oleje
worcester
sůl
pepř
 

Postup

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky či na větší kousky. Rajčata spaříme a nakrájíme na dílky, z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi si rozpálíme olej, na něm zlehka osmahneme cibuli, přidáme maso a rychle opékáme až zbělí. Občas samozřejmě zamícháme. Přidáme houby, rajčata, papriky, pórek, kečup a pár kapek worchesteru. Promícháme a společně chvíli podusíme. Podáváme s chlebem, těstovinami, rýží.
Poznámka:
Toto jídlo má mnoho variant. Místo vepřového masa lze použít i maso drůbeží (nejen prsa, ale i kuřecí stehna) nebo i maso sójové. Čerstvá rajčata lze nahradit rajčatovým protlakem. Místo pórku lze použít naťová cibule (nebo sibiřská cibule jako na obrázku). V zimním období můžeme místo čerstvých rajčat a paprik použít houbový salát paní Fořtové recept č.735, potom ale vynecháme worchester, protože tento houbový salát již sám přidá jídlu výraznou chuť. Zkrátka tento jednoduchý pokrm má nespočet variant a záleží jen na Vás, jak se necháte inspirovat.
?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".