Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hrníčková litá buchta s ovocem
(vde)
recept číslo: 706
hrnicb.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 a 1/2 hrníčku polohrubé mouky
1/2 hrníčku cukru
1/2 hrníčku oleje
1 prášek do pečiva
1 hrníček mléka
1/2 balíčku vanilkového cukru
2 vejce
ovoce (švestky, meruňky, borůvky, rybíz apod.)

 

Postup

Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, přidáme vlahé mléko, vejce a olej a vše dobře vařečkou promícháme. Hladkou hmotu nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Na povrch poklademe ovoce (větší ovoce pokrájíme a klademe slupkou nahoru). Můžeme (ale nemusíme) posypat drobenkou (kousek másla, trochu cukru krupice a trochu hrubé mouky rukama rozmačkáme). Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Hotovou a zchladlou buchtu můžeme před podáváním lehce pocukrovat.
Poznámka:
Je to rychlý a jednoduchý moučník, u nás doma oblíbený k víkendové snídani.

Názory čtenárů

Super rychlost a snadný i s drobenkou...děkuji
Libor dne 5.7.2015 15:18:18
ahoj kuchtičky a kuchárci mám pro vás výtečnej recept je to totež co je zde ale přidal jsem brusinky a dýňovým kompotem a nemusí se to ipat ani cukrem je to sladké dost a každej komu sem nabídnul tak se potom mohl ukousat :D
Blaza dne 17.10.2013 10:11:26
Teď sem jí dala péct musím říct že je opravdu rychlá, také jsem si ji upravila a dala více cukru.. :) Doporučuju.. Výborná :)
Baja dne 17.12.2012 22:18:57
Super,dnes jsem buchtu také pekla.Je opravdu rychlá a hlavně výtečná.Jelikož máme radši sladší upravila jsem si poměr cukru na 1 hrneček a 1sáček vanilkového cukru.Doporučuji....:-))
Vendy dne 10.2.2012 16:50:50
Až do upečena :-), kdy to voní, barva je jako na obrázku a špejli po vpichu vytáhnete suchou.Tralala
tralala dne 6.10.2011 17:54:55
jak dlouho se to má péct ???
kristýna dne 5.10.2011 15:57:44
je to výborne....:)
Pavla dne 14.7.2011 12:25:50
Mňam!
Jedlík dne 2.11.2009 11:58:38
na jak dlouho se to ma pect
dne 30.10.2009 17:09:27
nic moc je to klasicka na to ze jsem cukrarka tak nim moooc nooo :-)) neco tam chyby!!!!!!!!!!!!!! vrrrrrrrrrrrr
frantiska dne 19.10.2009 17:36:47
Co dodat fakt hustý,Auri
Auri dne 8.10.2009 20:31:30
váborná buchta, rychlá, nenáročná a člověk se po ní úplně olizuje8D
Mišel dne 11.8.2009 19:41:28
jo jo tento recept je vynikajici tu pecu casto martin frolich
frolich dne 3.5.2009 17:35:13
Ted jsem ji take vyzkousela a jeste jsem ji zalila tvarohovym kremem, tak uvidim jakpak to dopadne.
einka dne 17.4.2009 18:00:26
je uplně výborná namá chybu aji dobře vypada
romana svobodova bohumín dne 27.10.2008 23:04:07
Forma může být libovolná - použila jsem formu o průměru asi 30 cm. Když je forma menší, buchta je vyšší a vejde se méně ovoce. Nemusí být nutně kruhová, ale těsta je na klasický plech do trouby docela málo, takže při použití takového plechu je třeba ho zmenšit (přehradit složeným alobalem).
Česká hospodyňka dne 10.7.2008 06:49:29
Jak velká forma musí být??
Tamara dne 9.7.2008 13:17:05




Výborný doporučuji všem.Nemá to chybu.
Hulanová YVETTE dne 13.2.2007
tak tuhle dělám často a vždycky se povede :-)
Lada dne 28.6.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".