Až NA TO,ŽE NĚKDO OPĚT RAJSKOU MÍSTO PASÍROVÁNÍ MIXUJE JSOU TADY TY RECEPTY CELKEM SLUŠNÉ A NEJSOU TUŽÁDNÉ PŘEVRATNÉ EXPERIMENTY TAK JAK TOOBVYKLE BÝVÁ. Pavel10 dne 7.5.2014 11:12:05 |
dobry den pane nebo pani precetla jsem si vase nazory nektere se mi vubec nelibi plnene papriky varim skoro 30let a jsou super rychle hotove,pouzivam slovenske nebo madarske papriky.vyzkousejte muj recept mam ho zde na portalu dekuji. Lenka dne 25.11.2012 17:46:19 |
U receptu se smaženými paprikami,jsem zapoměla dopsat že vložené papriky dáváme do omáčky tak
aby byly kolem dokola pánvice.na talířek dáváme tedy
celou papriku i se šťopkou polité omáčkou z rajčat s
česnekem.Podáváme s pečivem Minjaver dne 25.11.2012 13:49:44 |
A ještě poslední recept omlouvám se za chyby které dělám.Pokud bych to kontrolovala tak to nepošlu.
Opečené papriky oloupat očistit ze semen a papriky pokrájet na menší kousky.Rajčata rozříznout křížem
osolím a upeču v troubě.Oloupu přidám k pokrájeným paprikám přidám 3-4 rozetřených stroužků česneku,
osolím přikápnu pár kapek slunečnicového nebo olivového oleje a vše buď rozmixuji nebo dřevěným tloučkem rozetřu.Tuto směs lze přidávat k masu když přidáme jednu pálivou papriku nebo použít na
chlebíčky na které jsme nejdříve dali plátek balkánského sýru a pak tuto pomazánku do které můžeme přidat rozdrobený balkánský sýr.Ale lze ji jíst též jako večeři s pečivem.Nepíšu množství protože každý si zvolí množství podle strávníků.
Minjaver dne 25.11.2012 13:38:33 |
Pokud mohu napíšu ještě jeden recept s paprikami.Zase jsou lepší kapie ale mohou to být i slovenské barevné papriky,ale každopádně masité.
Papriky dám do pekáčku a opeču tak aby se dali oloupat.Šťopky musí však zůstat.Oloupané papriky osolíme obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji
do zlatova.Odložíme na talířek na teplé místo.a do tuku kde jsme smažili papriky dáme blanšírované ,oloupané a na kousky pokrájené rajčata a necháme rozvařit.Přidáme 3-4 rozetřené stroužky česneku a nakonec špičky paprik rozřízneme nad talířek do kterého zachytíme paprikovou šťávu která z nich vyteče.Šťávu z paprik dáme do rozvařených rajčat a pak zastrčíme papriky špičkami do omáčky aby se
do nich dostala ta omáčka kolem dokola pánve tak že jen šťopky jsou nad tou omáčkou vidět.Podáváme s chlebem.Je to výborná večeře.Na jednu porci dáme tak 3 papriky. Minjaver dne 25.11.2012 13:21:03 |
Já dělám papriky tak,že si povařím rýži na polo,vycedím z ní vodu,2 velké cibule pokrájím a na oleji(slunečnicovém)osmažím do sklovata.Do větší mísy dám uvařenou kulatozrnou rýži,osmaženou cibulku,sůl,pepř čerstvě pomletý,
zelenou hladkolistou petrželku pokrájenou na drobno,1 lžičku polohrubé mouky,čubrici česky zvanou
saturejku,(žádné maso) odřezky z paprik které jsem u
šťopky okrájela opláchla a na drobno pokrájela.1vajíčko vše pořádně zamíchám.Na toto plnění používám kapie které uvnitř slabě vytřu solí
a pak je naplním.Dám do pekáčku.zbytek náplně rozestřu mezi papriky a zaleju vodou do které
jsem dala hovězí bujon a rozpustila jeden větší rajský protlak.Prošlehám krátce aby se vše dobře propojilo a papriky s tím zaleju tak,aby byli ponořené.Dám do trouby péct a to tak dlouho dokud se voda nevypaří.PAPRIKA JE SLADKÁ a má aromatickou pikantní chuť.Pro lidi kteří chtějí nějaké to kilo shodit ale i pro ty kteří mají rádi trošku něco jiného je to výborná papinka. A jestli mohu poradit je lepší použít kulatozrnou rýži.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Pokud dávám maso do paprik stejným způsobem udělám náplň jen přidám mleté maso.Papriky zde mohou být i ty masytější.zde po osolení vniřku posypu zevniř
trošičku polohrubou moukou ale opravdu jen trošičku.Pak je dám do hrnce podleji necelým půllitrem vody a na slabém ohni dusím. Ta omáčka má pak paprikovou chuť pak teprve když jsou papriky napůl podušené v mysce si dám protlak
cukr trošku skořice a citronovou šťávu a 1lžíci hladké mouky .Vše rozkixuji na hladkou štávou zaleju papriky opatrně promíchám a nechám povařit 5 minut na slabším ohni aby se nepřichitili.Omáčka je lahodná. Minjaver dne 25.11.2012 12:56:42 |
Do masové směsi je možno přimíchat nastrouhanou a vymačkanou cuketu. Jan Poličanský dne 24.7.2012 15:06:38 |
Plněné papriky miluji i má rodinka, nejlépe přidám do mletého masa ještě i opranou rýži a pak je napěchuji a upeču, či uvařím, s rajskou omáčkou dohromady, nemají chybu. Cambriaa dne 16.7.2012 15:56:06 |
dobré taky to dělám 2.6.2012 Zavadilová dne 2.6.2012 10:43:52 |
Taky mám ráda na paprice sem tam nějaký ten "opečený flek".Opečení předem papriku i krásně rozvoní.Dělám podobně jako "nada" a je to tak výborné. tralala dne 7.9.2010 20:59:03 |
Opeču plněné papriky bokem a pak je podusím. Omáčku raději zahušťuji tak, že mouku rozkvedlám v mléce a pak povařím s ostatním. Pokud mohu radit , dávám hrstku strouhaného perníku a trošku kečupu. Dnes jsme zrovna toto obědvali. Jo a papriky dám na konec do omáčky s trochou toho sosu co pod nimy vznikl.Chvíli spolu povařím nada dne 7.9.2010 14:15:12 |
jen pro ty začátečnice.... ta cibulka se nejdříve osmaží, než se dá do té masové směsi... Petra dne 2.9.2010 10:11:05 |
Dobrý den,já do paprik nacpu sekanou,podleji trochu vodou,dám trošku sádla a peču v troubě ,po upečení spojím s klasickou rajskou,je to vynikající,hodně se tím opekem ochutí i omáčka..Marie Marie dne 1.9.2010 12:56:55 |
ahoj...akorát vám mohu poradit...mě když zbytek z směs z plněných paprik ( maso,rýže) tak udělám z nicg kuličky a dám je do trouby pééct a taky se výborně hodí do rajské omáčky mončis dne 1.8.2010 06:25:18 |
No to je teda jméno:Hnus vaclav :-))?! A k receptu nenapíše nic. Rajská je vděčným jídlem kdykoliv. tralala dne 18.5.2010 20:46:38 |
Hnus vaclav dne 17.5.2010 22:18:39 |
Supr recept, jednoduchý, rychlý a hroooozně dobrý. Peréz dne 12.3.2010 13:49:17 |
Dobré plněné papriky, ze sojového masa prostě vyrobit nelze! Nedoporučuji! Eva dne 23.1.2010 13:28:48 |
jednoduche,dobre,parada..... libuse dne 11.1.2010 17:16:51 |
Výborné!!! Děkuju! :) Lucie dne 24.11.2009 12:43:45 |
Vynikající recept :-) papriky jsem jen nevkládala do omáčky, ale upekla na bramborových plátkách v troubě a omáčkou polila až na talíři.. všem chutnalo. Díky :-) Simona Š. dne 1.11.2009 12:46:53 |
vyborna majda doporucuji:-)a v mikro.se da warit w poho wse ....pecu w ni i babovku:-)) mobby dne 29.10.2009 23:16:03 |
jen prase muze varit v mikrovlnce.dobrou chut fastfood people tomas dne 22.10.2009 11:38:40 |
I když nejsem kuchařka začátečnice, ráda jsem podle receptu, vařila plněné papriky byly báječné, aby se mi nepřipálily, tak jsem je dala do trouby na 40 minut. Skoubila jsem základní recept s prvním návodem v komentáři a bylo to báječné. Díky děvčata justynka dne 6.7.2008 11:28:30 |
Dávám do plněných paprik půl na půl mleté maso a vařenou rýži (osolím a opepřím). Odpadá příloha, je v paprikách a navíc po uvaření jsou papriky stále plné a "neplandají" na nádivce. Pokud je více nádivky než místa v paprikách, přimíchám do ní vajíčko a zavařuji ji do omáčky jako kuličky (asi 4 cm v průměru), které se trošku rozvaří a ještě zahustí omáčku. Děti to milují a říkají tomu "bobky". preclik dne 13.5.2008 09:31:50 |
Odpověď pro Českou hospodyňku:
Obracet se papriky nemusejí. Výkon asi 80 %. Doba závisí na množství, jako u všeho, co se dělá mikrovlnami. Pokud jich není mnoho najednou, je doba řádově v minutách. Je to nutno vyzkoušet. dne 31.5.2004 |
Dotaz pro MM:
Jak dlouho a při jakém výkonu mikrovlnky se takové plněné papriky "vaří". A obracejí se? Česká hospodyňka dne 26.5.2004 |
Přípravu si můžeme hodně usnadnit také tím, že naplněné papriky položíme na mísu z varného skla a "uvaříme" je mikrovlnami. Odpadá nebezpečí přichycení paprik nebo rajčatové omáčky. Můžeme je pro obměnu podávat bez omáčky k vařeným bramborům jen s vypečenou šťávou. MM dne 25.5.2004 |