Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Grilované makrely
(vde)
recept číslo: 680
makreg.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 makrely (zmražené)
zelená petrželka
grilovací koření na ryby
olej
sůl
2 mladé cukety
2 rajčata
 

Postup

Vykuchané makrely necháme rozmrazit, dobře opláchneme, ale hlavu ani ocasní ploutve zatím neoddělujeme. Břišní dutinu vytřeme solí a naplníme ji snítkami zelené petrželky. Dvě lžičky grilovacího koření na ryby rozmícháme se dvěma lžícemi oleje a touto směsí potřeme povrch ryb. Makrely klademe na gril a grilujeme po obou stranách dozlatova. Během grilování je můžeme znovu potřít zbytkem grilovacího koření rozmíchaného v oleji. Mladé cukety omyjeme a nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. Také rajčata omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Asi v polovině doby grilování je přidáme na grilovací rošt k rybám a také je grilujeme po obou stranách. Hotové makrely obložíme na talíři grilovanými plátky cuket a rajčat (můžeme je mírně posolit). Ryby servírujeme celé, hlavu a ploutve si oddělují až strávníci na talíři. Jako příloha se hodí vařené brambory, ale stačí i čerstvý chléb.
Poznámka:
Počítejte s tím, že grilování na dřevěném uhlí bude trvat zhruba asi hodinu. Při použití elektrického grilu záleží na jeho výkonu.


Názory čtenárů

rggftfrttzdztdrztdzt
hrabacka dne 28.8.2009 15:21:10
Máte-li dobrou zkušenost, poraďte ostatním....
Česká hospodyňka dne 1.7.2003
Velmi nerada používám koření typu "koření na ryby" ale hledám vždy originální rozpisy (např. s uvedením jednotlivých koření), kde se ráda inspiruji
otazník dne 30.6.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".