Vykostit kuře vyžaduje dost velkou dávku zručnosti, ale pokud víme, jak na to, není to tak složité, jak to může na první pohled vypadat. Kuřeti nejdříve uřízneme přečnívající kůži u krku, biskupa au křídel necháme jen část kloubu přirostlou k tělu. Položíme jej hřbetem nahoru a kratším nožem rozřízneme kůži od krku po celé části hřbetu u jeho středu. Potom jemně jedeme nožem po kostře kuřete a odřezáváme kůži i s masem. Nohy i křídla vykloubíme, přeřízneme v kloubu a stále po kostře pokračujeme. Když vyjmeme kostru, nařízneme kůži na stehnech i křídlech, obřízneme kosti a vyjmeme je. Plát masa rozestřeme, rozkrojíme maso na prsíčkách a přehneme na místa, kde maso u kůže chybí. Podobně postupujeme u masa ze stehen - snažíme se získat co nejrovnoměrnější plát masa. Vzniklý plát masa posolíme, posypeme kari kořením (kdo jej nemá rád, může nahradit pepřem) a poklademe plátky bůčku bez kůže (nebo anglickou slaninou). Do středu položíme podélně klobásu, z obou stran ji obložíme míchanými vajíčky, přeložíme tou částí od sebe a dotočíme. Roládu převážeme režnou nití. Dáme ji na pekáč řezem nahoru, podlijeme vodou a pečeme. Při pečení dbáme, aby roláda byla podlitá, kuře přeléváme. Po 40 minutách roládu obrátíme a pečeme ji ještě dalších 40 minut. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše. Roláda je dobrá i studená.
Poznámky:
Náplň rolády lze samozřejmě obměňovat podle chuti a zvyklostí, vzhledem k méně výrazné chuti kuřecího masa je však vhodná kombinace s chuťově výraznější náplní.