Květák rozdělíme na několik větších částí a dáme jej vařit do osolené vody. Jakmile je měkký (vyzkoušíme zapíchnutím nože), vyjmeme ho z vody, dáme do mísy a rozmačkáme ho vidličkou na drobné kousky. Přidáme šunkový salám nakrájený nadrobno, obě vejce, sůl, muškátový květ a asi polovinu strouhanky. Promícháme. Směs by měla "držet pohromadě" - je-li příliš řídká, přidáme ještě trochu strouhanky. Zbylou strouhanku si připravíme na mělkou misku, protože v ní budeme ještě obalovat placičky těsně před smažením. Dáme si rozehřát olej na pánvi, lžící nabereme květákovou hmotu, v dlani zformujeme placičku, obalíme ji v připravené strouhance a vložíme do rozpáleného oleje. Osmažíme po obou stranách. Podáváme s bramborem a sezónní zeleninou.
Poznámka: Šunkový salám lze samozřejmě vynechat. Je to jen vylepšení pro masožrouty.