Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Koláče s višněmi
(vde)
recept číslo: 636
kolacvis.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 české buchty v prášku (Oetker či jiné)
370 g jemného tvarohu
1 žloutek
3 lžíce moučkového cukru
5 lžic mléka
trochu citrónové kůry
vanilinový cukr
500 g višní (tmavých třešní)
100 g másla
100 g hrubé mouky
100 g cukru krupice

 

Postup

Těsto na koláče si připravíme dle návodu na obalu a necháme kynout. Zatím si odstraníme z višní či třešní šťopky. Tvaroh si vložíme do vyšší nádoby, přidáme žloutek, moučkový cukr, mléko, citrónovou kůru a vanilkový cukr a umícháme nebo ušleháme. Měl by být trochu hustší, ale jen tak, aby šel roztírat. Připravíme si také drobenku na posypání koláče, a to smícháním a promnutím másla, cukru a hrubé mouky. Plech na pečení koláče si vymastíme. Jakmile těsto vykyne - minimálně zdvojnásobí svůj objem - rozválíme ho na placku velikosti plechu a přeneseme ji na něj. Urovnáme ji a potřeme ji tvarohem. Potom na tvaroh nasypeme rovnoměrně višně a celý povrch koláče posypeme drobenkou. Okraje koláče můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě předehřáté asi na 200 stupňů.
Je to chuťově zajímavý koláč - chuť mu dodává výrazná chuť višní v kombinaci s tvarohem. Pokud použijete třešně, chuť je většinou méně výrazná, koláč je sladší.
Prakticky stejně můžeme udělat i kulaté koláče. V tomto případě si těsto rozdělíme asi na 20 stejně velkých částí, z každé rukama vytvarujeme kuličku a necháme trochu nakynout. Potom ji lehce rozválíme, dáme na plech a dále už postupujeme stejně.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".