Jde o rychlou a chuťově zajímavou bublaninu. Vyplatí se jí péct tehdy, když máme přebytek ovoce (v tomto případě višní nebo tmavých třešní) a k dispozici Orient řezy v prášku. Nejdříve si odstraníme stopky z višní, opláchneme je a necháme okapat. Těsto si připravíme podle návodu na obalu - sypkou směs nasypeme do mísy, přidáme 7 polévkových lžic oleje a 300 ml vody a vařečkou promícháme, až vznikne hladké těsto. To nalijeme na plech nebo do většího pekáče, který jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Rovnoměrně jej rozetřeme a poklademe višněmi. Pečeme v troubě při 200 stupních. Bublanina je většinou hotová tehdy, když se mírně začíná oddělovat od okrajů plechu či pekáče. Ověříme si to také zapíchnutím špejle do středu moučníku. Pokud je špejle po vyjmutí suchá, můžeme ji vyjmout z trouby. Po zchladnutí bublaninu posypeme moučkovým cukrem.